VOOROPLEIDING HIP-HOP & JAZZ-SHOWDANCE

Voor dansers vanaf 6-7 jaar.

Om de overstap van een Reguliere les naar een eventuele Selectie beter te kunnen begeleiden is er een Vooropleiding als opstap.

De Vooropleiding is ook voor dansers die uit de huidige Selectie willen maar nog wel op een technisch niveau willen blijven dansen zonder wedstrijd of andere verplichtingen.

NIEUW IN SEIZOEN 2018-2019
Vanaf februari 2018 zijn we gestart met de DDS Regio Hip-Hop wedstrijden (Dutch Dance Sports). Dit zijn wedstrijden voor ‘Rookies’ oftewel dansers die nog geen enkele wedstrijd ervaring hebben maar het wel heel leuk vinden om ermee te starten. Deze wedstrijden zijn altijd in Noord-Holland dus nog niet het hele land door zoals onze Selectie Hip-Hop.

In het seizoen 2018-2019 gaan we daarom in de Vooropleiding starten met 2 Formation teams (maximaal 24 dansers) waarmee we deze Regio wedstrijden gaan dansen. Dat zijn maximaal 3 wedstrijden per seizoen. Tijdens de Regio wedstrijden kunnen dansers ook kiezen om duo en of solo mee te dansen.

* Kinderen kunnen op deze manier kennis maken met onze Selectie Opleiding.
* Het zijn technische lessen ter voorbereiding op onze Selectie Opleiding
* Er wordt naar onze jaarlijkse Audities/Bootcamps toegewerkt.
* Voor de Vooropleiding geldt hetzelfde reglement als voor de Selectie Opleiding.
* Je kunt alleen deelnemen aan de Vooropleiding naast je Reguliere les,
dus het is een extra les in de week. Mits je uit de huidige Selectie komt.
* De Vooropleiding biedt geen garantie tot aanname in onze Selectie Opleiding.

Iedereen die ambitie heeft om verder te willen gaan met dansen kan zich aanmelden voor deze Vooropleiding.

AUDITIES:
Om aangenomen te worden in de Selectie zijn er jaarlijks audities waarin zowel de huidige Selectie als de nieuwe talenten worden getest. De allerbesten komen uiteindelijk in aanmerking voor de Selectie. De audities 2019 zijn: 23-24-26 mei 2019.

Advies na de auditie:

Tijdens de auditie zijn er meerdere docenten en trainers aanwezig die je gaan volgen en beoordelen. Onze fysiotherapeute zal ook aanwezig zijn om je fysiek te bekijken en te testen. Na de auditie brengen wij een advies uit, er zijn 3 mogelijkheden.

  1. Nog een jaar in de reguliere lessen proberen te verbeteren
  2. Aanname in de Vooropleiding in combinatie met een Reguliere les
  3. Aanname in de Selectie Opleiding

Het kan dus zijn dat je een afwijzing krijgt voor de Vooropleiding of de Selectie, wij willen de ouders nadrukkelijk verzoeken dit goed te bespreken met uw kind.

Het belangrijkste punt is dat je goed nadenkt en overlegt thuis of de Vooropleiding / Selectie Opleiding wat voor jou is en of je er de tijd en discipline voor op kunt brengen om hard te werken aan je danscarrière.

Ben je er nog niet helemaal uit of je Jazz-Showdance / Hip-Hop Teams of wellicht beiden zou willen dan is deze Bootcamp meteen een goede gelegenheid om dat uit te proberen en met de desbetreffende trainers te bespreken. Het kan ook zo zijn dat de trainers je een advies geven welke kant het beste voor jou is.

Op onze website staat onder de button Selectie al enige informatie over onze Selectie opleiding.